REALITY

CAPTURE

MISTÄ ON KYSE?

  • Mitä erilaisimpien ympäristöjen ja yksittäisten kohteiden digitalisointi
  • Lähtöaineiston tuottaminen 3D-maailmoihin
  • Laserkeilaus tuotantoprosessien tehostajana
  • Fotogrammetria rakennushankkeiden visualisoimisessa
  • 360 asteen kuvilla näyttävää markkinointia

TODELLISUUSKAAPPAUS

Todellisuuskaappaus (Reality Capture) tarkoittaa mitä erilaisimpien ympäristöjen, tilojen ja esineiden digitalisoimista mittatarkoiksi 3D-malleiksi. 3D Talolla teemme laserkeilausta sekä maasta tai ilmasta tehtäviä fotogrammetriaa ja 360-kuvausta. Näiden tekniikoiden avulla voimme digitalisoida kokonaisia rakennuksia, tuotantolaitoksia, maa-, metsä- ja asuinalueita, kalusteita, koneita ja LVI-järjestelmiä. Tuotetusta aineistosta luomme 3D-maailmoja monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

LASERKEILAUS

Laserkeilaus (Laser Scanning) on ylivoimainen mittausmenetelmä. Se nopeuttaa työn prosesseja sekä vähentää kustannuksia varmistamalla, että suunnittelun lähtöaineisto on kunnossa. Laserkeilauksella erilaisten ympäristöjen taltiointi tapahtuu vaivatta ja turvallisesti. Käyttämämme Faro S120 -laserkeilain mittaa ympäriltään mittatarkasti jopa miljoona pistettä sekunnissa. Kertynyttä mittadataa voidaan käsitellä erittäin monipuolisesti. Laserkeilauksesta saatavasta pistepilvimallista (Point Cloud) on mahdollista luoda esimerkiksi värillinen verkkomalli (Mesh) visualisoinnin helpottamiseksi.

FOTOGRAMMETRIA

Fotogrammetria tarkoittaa erilaisten ympäristöjen kaappausta niistä otettujen digitaalisten kuvien perusteella. Tunnetuin fotogrammetrian käyttötapa on ilmakuvaus, jota käytetään kartoitusten tekemiseen. Kuvauslennokkimme on tärkeä apuväline, kun teemme fotogrammetriaa. Olemme kuvanneet muun muassa kaupunkimaisemia ja teollisuusalueita. Kuvattua aineistoa voidaan hyödyntää esimerkiksi rakennushankkeiden todellisten ympäristöjen visualisoimiseen virtuaalitodellisuudessa.

360-KUVAUS

360 asteen kuva on näyttävä tapa esittää erilaisia ympäristöjä. Se on helppo lisätä kotisivuille tai esimerkiksi Facebookiin. Teemme 360-kuvausta muun muassa markkinointiin ja suunnitteluun.

Ota meihin yhteyttä, kun haluat keskustella todellisuuskaappauksen hyödyntämisestä Teidän liiketoiminnassanne

KATSO MYÖS MUUT

PALVELUMME

REFERENSSIT

contact-lapinakyva

3D-TALO FINLAND OY

FI2772233-7
KÄSITYÖKATU 43, KUOPIO
INFO@3DTALO.FI
TEKNINEN TUKI 044 235 7964
LASKUTUS 044 235 1086
square-facebook-512
Linkedin
Language flag English
Language flag Finnish