SAVILAHTI

”Virtuaalimallin avulla kaupunkilaiset ja suunnittelijat pääsevät kokemaan kaupunkiympäristön suunnitelmat ihan uudella tavalla. 3D-talon kanssa yhteistyö on sujunut mutkattomasti ja malliin on onnistuttu toteuttamaan haasteellisetkin toiveemme!”

Mari Piipponen

– Kaavoitusarkkitehti

Kuopion Savilahti on kaupunkisuunnitteluprojekti, johon 3D Talo Oy pääsi osaksi yhdistämään Aihio Arkkitehdit Oy:n ja Kuopion kaupungin kaava-arkkitehtien 3d-suunnitelmat virtuaalimalliksi. Lisäksi Savilahden alue kuvattiin fotogrammetrisesti ja keskeisimmät olemassa olevat rakennukset lisättiin malliin.

Arkkitehdit ja suunnittelijat pääsivät näkemään alueen kaavasuunnitelman katutasosta sekä kokemaan suunnitelman plussat ja miinukset huomattavasti selkeämmin, kuin pelkästä 3d-tai pienoismallista. Virtuaalimalli todettiin erittäin hyödylliseksi työkaluksi kaavasuunnittelussa ja kaavaa parannettiin useaan otteeseen projektin aikana.

Kiinnostuneilla kaupunkilaisilla oli mahdollisuus käydä kokemassa virtuaalinen kaavasuunnitelma kaavan julkistustilaisuudessa sekä viikon ajan Kuopion Apajassa sijaitsevassa Kohtaamo-tilassa.
Virtuaalimallin lisäksi alueesta tehtiin ​360-asteen panoraamavideo​ sekä 360-panoraamakuvat​, joita käytettiin Savilahden sosiaalisessa mediassa ja -mainonnassa.

Language flag English
Language flag Finnish
Language flag English
Language flag Finnish