DESIGN IN VIRTUAL REALITY

Visuaalinen ja vuorovaikutteinen virtuaalitodellisuus auttaa tehokkaasti hahmottamaan niin pienet yksityiskohdat kuin laajat kokonaiskuvat. Kehittämällämme DESIGN SPACE -suunnitteluohjelmistolla valjastat kaikki virtuaalitodellisuuden parhaat puolet saumattomasti omaan suunnittelutyöhösi.

DESIGN SPACE on syntynyt monivuotisen asiantuntijakokemuksen pohjalta. Taloamme asuttavat eri suunnittelualojen ammattilaiset ovat kehittäneet käteen sopivan työkalun, joka on tuottanut tuloksia muun muassa rakennussuunnittelussa, teollisuudessa ja tuotekehityksessä.

TILA- JA LAITOSSUUNNITTELU

Varmista suunnitelmiesi toimivuus hyvissä ajoin

INDUSTRIAL DESIGN SPACE tuo virtuaalitodellisuuden tehdas- ja konesuunnitteluun. Sen avulla voit vaivatta luoda ja yhdistellä virtuaalitodellisuuksia kaikista käytetyimmistä 3D-malliformaateista ja skannausaineistoista. INDUSTRIAL DESIGN SPACE on apunasi ensimmäisen vaiheen hahmotteluista aina viimeisiin katselmointeihin ja käyttöönottoon.

INDUSTRIAL DESIGN SPACE tehostaa suunnitteluprosesseja. Käytät sitä törmäysten tarkasteluun ja poistamiseen, kokoonpanon ja kunnossapidon toimenpiteiden optimointiin, ergonomian varmistamiseen sekä turvallisuuden lisäämiseen. Tämän lisäksi INDUSTRIAL DESIGN SPACE mahdollistaa useiden käyttäjien verkon yli tapahtuvan globaalin yhteiskäytön. Sujuvalla kommunikaatiolla varmistat suunnitteluprosessin tehokkuuden ja asiakkaan tyytyväisyyden.

Laita suunnitelmasi testiin INDUSTRIAL DESIGN SPACELLA. Hyödyntämämme korkeatasoinen teknologia tekee siitä yksinkertaista.

Lue lisää blogistamme!


DESIGN SPACE TYÖKALUT

Mallinnus, skaalaus, valokuvaus ja paljon muuta


KOMMUNIKOINTI

Kommunikoi asiakkaidesi ja kollegoidesi kanssa reaaliajassa


TÖRMÄYSTARKASTELUT

Tarkastele ja korjaa törmäykset


TURVALLISUUS

Tue työntekijöiden turvallisuutta työmaa- ja tuotantoalueilla


PISTEPILVITUKI

Tuo pistepilvesi Design Spaceen muiden 3D-aineistojen rinnalle


MONIKÄYTTÖ VERKON YLI

Kommunikoi asiakkaasi kanssa tai suunnittele kollegasi kanssa reaaliajassa sijainnista riippumatta


IMPORT

Lataa 3D-aineistosi suunnitteluohjelmistosta Design Spaceen


EXPORT

Vie Design Spacessa luotu 3D-malli suunnitteluohjelmistoon

TUOTEKEHITYS

Havainnoi tarkemmin – suunnittele tarpeeseen

PRODUCT DESIGN SPACE on kokonaisvaltainen virtuaalitodellisuutta hyödyntävä suunnitteluohjelmisto. Nyt voit viimein luoda helposti ja nopeasti virtuaalitodellisuuksia kaikista yleisimmistä 3D-tiedostoformaateista. Ohjelmisto on tukenasi läpi tuotekehityskaaren aina alkuvaiheen lennokkaasta luonnostelusta loppuvaiheen yksityiskohtien hiomiseen.

PRODUCT DESIGN SPACE mahdollistaa tuotteesi entistä tarkemman visualisoinnin ja kehittämisen. Sen avulla teet käyttökokeiluja ja keräät käyttäjäpalautetta ilman kalliita ja aikaa vieviä fyysisiä prototyyppejä. Näin suunnitteluprosessi on kustannustehokkaampi sekä lopputulos entistä parempi.

Olitpa suunnittelemassa suurta tai pientä, yksinkertaista tai monimutkaista, Design Space auttaa sinua projektin eri vaiheissa säästäen resursseja ja materiaaleja.

Lue lisää blogistamme!


DESIGN SPACE TYÖKALUT

Mallinnus, skaalaus, valokuvaus ja paljon muuta


NÄKYVYYSTARKASTELUT

Paranna operaattoreiden näkyvyyttä, oli kyse sitten työkoneista tai muista ajoneuvoista


ERGONOMIATARKASTELUT

Testaa tuotteen mittasuhteet varmistaaksesi, että sitä on helppo ja turvallinen käyttää


KÄYTETTÄVYYSTARKASTELUT

Testaa käytettävyyttä ja toimivuutta


HUOLLETTAVUUS- JA ASENNUSTARKASTELU

Optimoi rakenteiden huollettavuus ja asennettavuus


MONIKÄYTTÖ VERKON YLI

Kommunikoi asiakkaasi kanssa tai suunnittele kollegasi kanssa reaaliajassa sijainnista riippumatta


IMPORT

Lataa 3D-aineistosi suunnitteluohjelmistosta Design Spaceen


EXPORT

Vie Design Spacessa luotu 3D-malli suunnitteluohjelmistoon

DESIGN SPACE ROADMAP

MILESTONE

ESTIMATED COMPLETION

Design Space desktop client

File transfer

.FBX .IFC .OBJ .STL .DXF import

Collaboration and invitations between multiple users

Automatic CAD/BIM to virtual reality converter

Two sided material shaders

Model optimatization

Design Space tools

.EXE .FBX .STL Export

Customer support

Client BETA release

AVEVA PDMS Attribute reader

Q4 2018

Native CAD importer

Q4 2018

Point cloud support

Q4 2018

360° picture and video support

Q4 2018

Autodesk™ Plant3D Attribute reader

Q4 2018

IFC Attribute reader

Q4 2018

Improved large model optimization

Q4 2018

DESIGN SPACE FAQ

Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Q: Kuinka voin ostaa Design spacen?
  Q: Mitkä ovat Design Spacen vähimmäislaitteistovaatimukset?
  A: Prosessori: Intel Core i7, näytönohjain: GeForce GTX 1070, 16GB RAM tai parempi.
  Q: Millä teollisuuden aloilla Design Space voidaan hyödyntää?
  A: Käytännössä kaikilla, joissa hyödynnetään 3D-aineistoja tai tehdään suunnittelua. Näitä aloja ovat rakennusteollisuus, metalliteollisuus, kemianteollisuus, metsäteollisuus, elintarviketeollisuus, kaivosteollisuus, lasiteollisuus, lääketeollisuus, sähkötekninen teollisuus, tekstiiliteollisuus jne.
  Q: Minkä formaatin tiedostoja voin lisätä Design Space -ohjelmistoon?
  A: .IFC 2×3, .FBX, .OBJ, .DXF, .STL.
  Q: Miten Design Space -ohjelmiston tietoturva on järjestetty? Käsitelläänkö tietojani tai tiedostojani esimerkiksi pilvipalveluissa Suomen rajojen ulkopuolella?
  A: Design Space käsittelee siihen ladattuja aineistoja turvallisesti ja tehokkaasti sertifioiduissa serveritiloissamme. Tiedostoihin pääsy on salattu niin, ettei kukaan ulkopuolinen pääse niihin käsiksi.
  Q: Kuinka suuria malleja voin ladata Design Space -ohjelmistoon?
  A: Niin suuria mitä tietokoneesi jaksaa laskea. Suurimpia malleja toistaiseksi on ollut noin 3,5 GB:n kokoinen, 100 miljoonasta polygonista koostuva .FBX-muotoinen tehdasmalli. Se toimi jouhevasti GeForce GTX 1080-näytönohjaimella.
  Q: Kuinka suuria pistepilviaineistoja voin ladata Design Space -ohjelmistoon?
  A: Rajattomasti. Lataus- ja käännösajat kasvavat jonkin verran suuremmilla datamäärillä.
  Q: Kuinka tarkasti Design Space -ohjelmisto esittää 3D-aineistoja?
  A: Samalla tarkkuudella mitä muut suunnitteluohjelmistot. Joissakin pyöreissä pinnoissa voi ilmetä kulmikkuutta, joka johtuu CAD-mallien kolmioinnista. Design Space ei muuta suunnittelumallin mittoja millään lailla.
  Q: Mitä formaatteja Design Space -ohjelmistosta voidaan ottaa ulos eli exportata?
  A: .FBX, .STL
  Q: Minkä suunnitteluohjelmistojen kanssa Desgin Space on yhteensopiva?
  A: Autodesk: Navisworks, AutoCAD, Plant3D, Inventor, Recap, Revit, ArchiCAD, Tekla Structures, Aveva, PDMS, Bentley Microstation, SolidWorks, Catia, Rhinoceros, Cinema4D, Blender
  Q: Kuinka voin saada apua ongelmatilanteissa?

Täytä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä. Tietojasi käsitellään luottamuksella, eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille tai käytetä suoramarkkinointiin.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

BY 3D TALO

AVOIMET TYÖPAIKAT

Etsimme kasvavaan joukkoomme jatkuvasti hyviä tyyppejä. Kerrothan meille osaamisestasi sähköpostitse rekrytointi@3dtalo.fi, niin olemme sinuun yhteydessä, mikäli sopiva paikka avautuu. Tarjoamme aika ajoin myös harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja.

FAQ

Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Q: Mitä hyötyä VR- ja AR-visualisoinneista on?
  A: VR- ja AR-visualisoinnit päästävät käyttäjän 3D-mallinnuksien ja suunnitelmien sisälle. Kun mittasuhteiden hahmottaminen helpottuu, suunnitelmia voidaan tehdä ja katselmoida tarkemmin kuin perinteisillä menetelmillä. Käynnissä olevaa teknistä harppausta voi verrata siirtymään 2D-piirustuksista 3D-suunnitteluun. Nyt teknologia on riittävän kypsää, että 3D-suunnittelua voidaan tehdä virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden tukemana.
  Q: Mitä etuja virtuaalimalleista on teollisissa tuotekehitysprojekteissa?
  A: Virtuaalitodellisuuden ansiosta tuotteisiin voi tutustua hyvin aidon tuntuisesti jo varhaisessa vaiheessa. Näin käyttökokemuksia voidaan simuloida virtuaalisesti erittäin monipuolisesti. Kun käyttäjät saavat testata tuotetta jo suunnitteluvaiheessa, lopputulos paranee, suunnitteluprosessi nopeutuu ja käyttäjät voivat osallistua tehokkaammin. Säästöt ovat sekä ajallisia että rahallisia. VR-avusteinen käyttäjälähtöinen suunnittelu kannattaa, olemme havainneet sen parantavan muun muassa työturvallisuutta ja työhyvinvointia. Mikäli olet kiinnostunut tuotekehityksestä, -muotoilusta tai suunnittelusta virtuaalimallien avulla, ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää.
  Q: Mikä Design Space on?
  A: Design Space on kehittämämme sovellus, joka tuo virtuaalitodellisuuden saumattomaksi osaksi suunnitteluprosessia.
  Q: Pystyttekö taltioimaan olemassa olevia maastoja, rakenteita tai objekteja?
  A: Kyllä. Korkealaatuisella fotogrammetrialla ja huipputarkalla, värit tallentavalla laserkeilauksella voimme taltioida olemassa olevista kohteista tarkat 3D-mallit, joihin istutamme tarkoituksesta riippuen uutta 3D-aineistoa, luomme animaatioita tai lisäämme interaktioita.
  Q: Mitä laitteita minulla pitää olla, että voin käyttää tuotteitanne ja palveluitanne?
  A: Toimitamme sinulle kaiken mitä virtuaalitodellisuus vaatii, eli tehokkaan tietokoneen, VR-lasit ja -ohjaimet sekä tarvittavat ohjelmistot. Palveluun sisältyy takuu ja huolto, eli asiakkaan näkökulmasta homma toimii plug and play -tyyppisesti. Ohjelmistot voidaan asentaa myös sinun omiin laitteisiin ja järjestelmiin. Älä emmi kysyä apua laitehankinnoissa, ohjeistamme sinua mielellämme.
  Q: Minkälaisesta lähtöaineistosta virtuaalista ja lisättyä todellisuutta voidaan luoda?
  A: Mistä tahansa, jopa paperille lyijykynällä luonnostellusta kuvasta tai ääneen lausutusta ajatuksesta. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Usein asiakkaillamme on jo jonkinlaista 3D-aineistoa valmiina. Tämä nopeuttaa työtämme. Meiltä saat tarvittaessa ohjeistusta siihen, kuinka 3D-aineistoa kannattaa tuottaa, että se on mahdollisimman hyvin VR- ja AR-yhteensopivaa.
  Q: Minulla on 3D-malli, josta haluaisin virtuaalitodellisuutta. Missä formaatissa se pitää toimittaa teille?
  A: Meille käy kaikki yleisimmät 3D-formaatit (esim. .FBX, .OBJ, .IFC, .SDLPRT, .3DS, .STL)
  Q: Minulla olisi tarve isolle ja raskaalle mallille, joka sisältäisi tehtaan linjastoineen ja laitteineen. Riittääkö tietokoneessa teho?
  A: Optimoimme 3D-mallit niin, että kuluttajille suunnatut, grafiikkalaskennaltaan tehokkaat VR-ready tietokoneet riittävät. Tarvittaessa toimitamme asiakkaillemme laitteistot, joissa tehot riittävät vieläkin vaativampaan käyttöön.
  Q: Miten voin esitellä VR-malleja asiakkailleni?
  A: Tapoja on monia. Design Space -ohjelmistomme mahdollistaa virtuaalisen etäistunnon monien käyttäjien välillä. Palaveri voidaan siis pitää virtuaalisesti oikeassa 3D-suunnitteluympäristössä. Käyttäjät voivat kommunikoida puhumalla, piirtämällä, mallintamalla ja siirtelemällä objekteja. Design Spacella voit toisin sanoen suunnitella yhdessä asiakkaasi tai kollegasi kanssa.

  Design Spacessa VR-lasit eivät ole välttämättömyys, vaan käyttäjä voi liikkua ympäristössä myös työpöydältä käsin. Aineistoa voidaan jakaa tarvittaessa myös 360-videona, 360-viewerinä, kuvina ja videoina.

  Q: Voinko tehdä animoituja tai interaktiivisia objekteja Design Spacen avulla?
  A: Luomme animoidut ja interaktiiviset objektit kuten avattavat luukut, työnnettävät kärryt tai tehtaiden prosessianimaatiot erikseen asiakkaan toiveiden mukaan. Ne ovat saatavilla Design Space -ohjelmiston Asset-valikossa aivan kuten mitkä tahansa muutkin objektit.
  Q: Voinko testata asennettavuutta tai huollettavuutta virtuaalitodellisuudessa?
  A: Kyllä. Kun olet ladannut asennettavat tai huollettavat 3D-mallit ja tarvittavien työkalujen 3D-mallit Design Spaceen, voit harjoitella erilaisia työvaiheita.
Language flag English
Language flag Finnish
Language flag English
Language flag Finnish