TEOLLINEN MUOTOILIJAMME JOONA JÄRVINEN SAI TUNNUSTUSTA KANSAINVÄLISESSÄ VALTRA DESIGN CHALLENGE 2018 MUOTOILUKILPAILUSSA

Teollinen muotoilijamme Joona Järvinen sai tunnustusta kansainvälisessä Valtra Design Challenge 2018 muotoilukilpailussa. Järvinen eteni 107 osallistujan joukosta ainoana suomalaisena finaaliin, jossa hänelle myönnettiin kunniamaininta.

Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella monitoimilaite vuodelle 2030, joka pystyisi toimimaan ympäri vuoden ottaen huomioon vaihtelevat olosuhteet. Järvinen halusi löytää ratkaisuja arkisiin tarpeisiin, joihin traktorit voisivat tulevaisuudessa vastata paremmin.

“Oma visioni pyrkii viemään autonomista työskentelyä pidemmälle poistamalla useimmiten käyttäjän avustusta vaativia asennustoimenpiteitä. Tämä mahdollistaisi esiohjelmoitujen työtehtävien, kuten reittipohjaisen teiden ylläpidon suorittamisen täysin ilman käyttäjää.”

Järvisen “Phantom”-konsepti sai tuomaristolta kehuja sen innovatiivisesta kytkentämallista sekä näyttävästä ulkoasusta. Finalistit julkistettiin Italiassa järjestettävillä EIMA International -messuilla 7. marraskuuta.

Järvisen esityksen löytää Valtran kilpailusivulta

Onnea Joona!

3D TALON HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJANAKIN TOIMIVA JERE RÄISÄNEN SAI TUNNUSTUSTA KASVURYHMÄN KASKI 2018- TAPAHTUMASSA

Pohjoismaiden suurimmassa scaleup- tapahtumassa, Kasvuryhmän KASKEssa jaettiin jälleen Kultainen Kuokka kiertopalkinto tunnustuksena poikkeuksellisesta panostuksesta Kasvuryhmän yhteistyössä.

Elcoline Groupin ja 3D Talon hallituksien puheenjohtajana toimiva Jere Räisänen palkittiin tiistaina pidetyssä tapahtumassa tällä arvostetulla palkinnolla kunnianhimoisen ja positiivisen asenteensa johdosta. Onneksi olkoon Jere!

“Näytetään tuleville tekijöille suunta ja esimerkki, että yhdessä, erinomaista yhteistyötä tekemällä melkein mikä tahansa on mahdollista.” – Jere Räisänen

3D TALOLLE HALLITUS

3D Talolle on muodostettu kolmehenkinen hallitus. Toimitusjohtajamme, Tatu Säisän, ja myyntijohtajamme Iiro Naamangan tueksi hallitukseen liittyivät simulaatioihin erikoistuneen Mevea Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Raimo Nikkilä, sekä teollisuuden urakointi- ja kunnossapitoalalla vaikuttavan Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtajana toimiva Jere Räisänen.

Aikasempien yhteistyöprojektien myötä Nikkilä ja Räisänen vakuuttuivat yrityksemme potenttiaalista. Pyysimme uusia hallituksen jäseniämme kertomaan hiukan itsestään ja suhteestaan 3D Talon toimintaan.

Kuka olet ja missä yrityksessä vaikutat?

Raimo Nikkilä. Toimin simulointiohjelmia ja -tuotteita tarjoavan Mevea Oy:n myynnin, markkinoinnin ja liiketoiminnan kehityksen johtajana.

Mitä ovat työtehtäväsi?

Vastaan Mevea:n ohjelmisto- ja palvelumyynnin, liiketoiminnan kehityksen, sekä markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä myynti- ja markkinointitiimiemme kanssa.

Mitä annettavaa koet sinulla olevan 3D Talon toiminnalle?

Valmistavan teollisuuden kontaktiverkostojen ohella tarjoan kokemustani ohjelmisto- ja palveluliiketoiminnasta, kasvuyrityksen kansainvälistymisestä, sekä yrityksen toimintastrategian luomisesta.

Kuka olet ja missä yrityksessä vaikutat?

Jere Räisänen, insinööri, EMBA ja kauppatieteiden kandi. Olen toinen Elcoline Groupin perustajajäsenistä ja toimin nykyisin tämän yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi vaikutan Savonia ammattikorkeakoulun hallituksessa jäsenenä ja Navitas Kehitys Oy:n hallituksen varapuheenjohtana.

Mitä ovat työtehtäväsi?

Toimin aktiivisena toimitusjohtajan sparraajana, tukijana ja kontaktiverkoston välittäjänä. Hallitustoimintani myötä olen mukana sopimassa yrityksen visiosta ja strategiasta, sekä valvomassa näiden onnistunutta toteutusta.

Mitä annettavaa koet sinulla olevan 3D Talon toiminnalle?

Olen ollut mukana vaikuttamassa toisen yrityksen kasvuun nollasta noin 200 henkeä työllistäväksi globaaliksi toimijaksi. Matkan varrella olen oppinut niin johtamisesta, strategiatyöstä, rahoituksesta, kuin kasvustakin. Näitä oppeja haluan nyt jakaa ja hyödyntää 3D Talon tarinassa ja vauhdittaa yrityksen kasvua kansainvälisillä markkinoilla.

3D Talolla kehittämämme teknologia tulee muuttamaan maailman.

Lisätietoja hallituksesta ja sen toiminnasta

Tatu Säisä

tatu@3dtalo.fi

+358 44 343 0504

Jere Räisänen

jere.raisanen@elcoline.fi

+358 445 599 144

3D TALON TOTEUTTAMA PONSSE ACTIVE MANUAL TESTISSÄ FINNMETKO-MESSUILLA

Ponsse Active Manual sai innostuneen vastaanoton testaajien keskuudessa. Uusinta AR-teknologiaa hyödyntävä sovellus helpottaa uusien koneiden käyttöönottoa ja toimii tukena myös koulutuksessa ja huollossa.

Lue lisää osoitteessa ponsse.com

3D TALON UUSIMMAT RATKAISUT ESILLÄ ALIHANKINTA 2018 -MESSUILLA

Olemme ensi viikon tiistaina alkavilla Tampereen Alihankinta 2018 -messuilla esittelemässä uusimpia 3D TALO -tuotteita ja -teknologiaa. Miltä kuulostaa tehdassuunnittelu virtuaaliympäristössä etäyhteyden välityksellä? Tai IoT-datan esittäminen reaaliaikaisesti lisätyssä todellisuudessa? Piipahda osastollemme E119 tutustumaan! Pidämme päivittäin myös messunäytöksiä, joiden aikataulua tarkennamme lähempänä.

Yhteistyössä Documtec Oy

Lähestyvät messut ovat meille iloinen asia myös siksi, että saamme vihdoin julkaista uuden 3D TALO -esittelyvideon. Kiitos Rainy Day Entertainment Oy:n Jere Koistiselle hienosta yhteistyöstä.

Tämän myötä toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme kauniin kuulasta syksyä. Toivottavasti nähdään messuilla!

MULTILIFT KOUKKULAITTEET VIRTUAALI-
TODELLISUUTEEN IAA-MESSUILLA

Cargotec-konserniin kuuluvan Hiabin MULTILIFT-koukkulaitteet ovat esillä virtuaalitodellisuudessa Saksan IAA-messuilla

PONSSE KEKSI TEHTAAN UUDELLEEN

”Uudet tuotantolinjat on rakennettu osin vanhojen hallien sisään, ja osin uuteen 1,3 hehtaarin tilaan. Nyt tehdasalaa on kaikkiaan neljä hehtaaria. Tehtaan suunnittelussa on käytetty kolmiulotteista mallinnosta, jonka teki kuopiolaisyritys 3D Talo. Mallinnoksella moni asia voitiin havainnollistaa jo suunnitteluvaiheessa.”

Lue koko juttu osoitteessa kauppalehti.fi

ESITTELIMME SAVILAHDEN KAUPUNGINOSAN VIRTUAALIMALLINA

3D Talo oli esittelemässä Savilahden suunnitelmista toteuttamaansa virtuaalimallia yli tuhannelle SALLI:n talossa vierailleelle. Savilahden alue kiinnostaa ihmisiä ja virtuaaliset visualisoinnit ovat osoittautuneet käytännössä erittäin tehokkaaksi tavaksi viestiä aluekehityshankkeista.

3D TALO JA JUNTTAN Oy SYVENTÄVÄT YHTEISTYÖTÄÄN

3D Talo Finland Oy ja Junttan Oy syventävät yhteistyötään monella eri sektorilla. Työn hedelmiin pääsee tutustumaan tarkemmin alkuvuodesta.

“Olin alunperin skeptinen VR-teknikkaa kohtaan, mutta nyt siitä on tullut 3D Talon myötä kiinteä osa tuotekehitystämme. VR tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon myös muun muassa simulaattoreihin ja markkinointiin.”

Markku Penttinen, Junttan – Kehitysjohtaja

LASERKEILAAMALLA ENTISET PUOLUSTUSVOIMIEN ASEVARIKON LUOLASTOT PINTAMALLEIKSI

Kuopion kaupungin tilakeskus hyödyntää 3D Talon tuottamaa pistepilviaineistoa rakennuksen tietomallien pohjana.

Neulamäen rinteeseen kaivetut Puolustusvoimien entiset luolastot siirtyivät Kuopion kaupungin haltuun osana savilahden kehityshanketta jo vuonna 2014. Osa tästä 9 500 m2 luolastokokonaisuudesta 3D mallinnetaan nyt mahdollisen tilan uusiokäyttöönoton myötä. 3D talo toteuttaa yhteistössä insinööritoimisto SolidCompin kanssa luolastojen laserkeilausta nykytilanteen taltioinnin tueksi. Syntynyttä pistepilvidataa hyödynnetään edelleen ympäristön mallinnuksessa, jonka pohjalta Kuopion kaupungin tilakeskus yhteistyökumppaneineen jatkaa suunnittelumallin muodossa.

Luolastoja kehitetään osaksi alueen aktiivista kokonaisuutta. Lisää tietoa hankkeesta löydät osoitteesta savilahti.com/kalliotilat

3D TALO JA NEWICON VEIVÄT APTEEKKIROBOTIT JA ÄLYLÄÄKEKAAPIT VIRTUAALITODELLISUUTEEN

Lääkehuollon automatisointiin erikoistunut NewIcon on yhteistyössä 3D Talon kanssa ottanut virtuaalitodellisuuden haltuun tuotteidensa VR-visualisointien myötä. Kookkaiden apteekkirobottien ja älylääkekaappien suunnittelumallien esitteleminen yleisölle hoituu jatkossa vaivatta virtuaalisesti.

Newicon haki uusia ideoita suurikokoisten tuotteidensa, kuten apteekkirobottien ja älylääkekappien, esittelyn helpottamiseksi messu- ja esittelytapahtumissa. Ongelmia esittelytilanteissa ovat olleet tuotteiden hankala siirrettävyys esittelypisteille ja esittelymallien valmistuksesta, sekä kuljettamisesta aiheutuvat kustannukset. Ratkaisuna ongelmaan 3D Talo tarjosi virtuaalisia tuote-esittelymalleja.

NewIconin suunnittelemat apteekkirobotit ja älylääkekaapit toimintoineen kääntyivät 3D Talon käsittelyssä virtuaalimaailmoiksi, joista toinen mahdollistaa apteekkirobotin- ja toinen älylääkekaapin toiminnan tarkastelemisen. Tuotesuunnitelmat optimoitiin ensin virtuaalitodellisuuteen soveltuviksi 3D-malleiksi, jonka jälkeen nämä animoitiin todellisuutta vastaavin ominaisuuksin. Tiivillä asikasyhteistyöllä ja viimeisimmillä visualisointiefekteillä varmistettiin NewIconin vr-tuotteiden autenttisuus.

Perinteisen, raskaan esittelyaineiston digitalisoinnin myötä, etenkin Suomen ulkopuolella järjestettäville messuille ja esittelytilanteisiin osallistuminen toteutuu jatkossa huomattavan saumattomasti ja edullisesti.

Lue NewIconin toiminnasta lisää osoitteessa newicon.fi

TATU SÄISÄ ON 3D TALON UUSI TOIMITUSJOHTAJA

Leppävirta Areena Oy:n toimitusjohtajana kolme vuotta toiminut Tatu Säisä aloittaa 3D Talo Finland Oy:n toimitusjohtajana 5.3.2018. Nykyinen toimitusjohtaja Iiro Naamanka siirtyy myyntijohtajan tehtäviin. Muun muassa Kuopion Beach Volley -tapahtumaa organisoinut Säisä on kokenut manageri ja palveluiden kehittäjä. Hän tulee toimimaan 3D Talolla kaupallisena toimitusjohtajana.

Virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden ja 3D-skannauksen ohjelmistokehitykseen ja palveluihin erikoistunut 3D Talo tavoittelee tänä vuonna liikevaihdon kaksinkertaistamista. Kasvua 3D Talo hakee tehdas-, kone- ja rakennussuunnittelualoilta erityisesti kansainvälisillä markkinoilla.

”Kokeneena joukkuepelaajana Tatu sopii tähän porukkaan erinomaisesti. Liiketoimintamme on lähtenyt vahvaan kasvuun ja Tatu tuo omalla asenteellaan uutta potkua taloomme. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään Tatun kanssa”, Iiro Naamanka kertoo.

”Aikani Vesileppis Areenalla oli erittäin hieno. Minulle kuitenkin tarjottiin uutta, mielenkiintoista haastetta, johon haluan tarttua. Olen pitkään seurannut 3D Talon toimintaa sivusta, ja heillä on sellainen tekemisen meininki ja innokkuus, mikä on tarttunut minuunkin. Yrityksellä on suuri kasvupotentiaali kansainvälisesti. He ovat jo nyt lyhyessä ajassa kehittäneet voimakkaasti skaalautuvia tuotteita. Haluan tehdä osuuteni niiden viemiseksi maailmalle”, Tatu Säisä kertoo.

3D Talo Finland Oy on perustettu vuonna 2016. Yritys työllistää jo noin 25 henkilöä.

3D TALO ESITTELEE VIRTUAALISTA KAUPUNKISUUNNITTELUA DESIGN WEEK KUOPIOSSA

Julkaistu 17.4.2018

Virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) ohjelmisto- ja palvelutuotantoon erikoistunut 3D Talo osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kuopiossa 23.–29.4.2018 järjestettävään Design Week Kuopio -tapahtumaan.

3D Talo on mukana tapahtumassa pitämällä virtuaalitodellisuusaiheista työpajaa kauppakeskus Apajan Kohtaamossa 23.–26.4.2018, klo 10.00–14.00. Vierailijoilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan, kuinka virtuaalitodellisuuden työkalut toimivat ja miten virtuaalitodellisuutta voidaan hyödyntää suunnittelussa. Keskiöön on nostettu 3D Talon ajankohtaiset paikallishankkeet, joiden suunnittelussa on hyödynnetty virtuaalitodellisuutta. Esittelyssä ovat mm. VR-mallit Kuopion KYS:n uusista potilashuoneista sekä Kuopion kaupungin tämän hetkisistä Kuopion Portti -rakennushankkeesta sekä Kuopionlahden ja Savilahden aluehankkeesta.

Lisäksi, osana Design Week Kuopio -ohjelmistoa, 3D Talo, Joensuun Tiedepuisto Oy ja Joensuu Games toteuttavat yhteistyönä VR-prototyypin Puijon alueesta. Tavoitteena on mallintaa mahdollisimman realistinen virtuaalimalli Puijon alueesta ja samalla tutkia prototyypin mahdollisia jatkojalostusmahdollisuuksia Kuopion kaupungin ja kaupunkilaisten näkökulmasta. 3D Talon esittelypisteellä Kohtaamossa esitetään live-videokuvaa kehitystiimin työpisteeltä ja prototyypin kehityksen tila päivitetään säännöllisesti verkkoon. Yleisöllä on täten mahdollisuus seurata projektin etenemistä reaaliaikaisesti.

Design Week Kuopio on kuopiolaiselle 3D Talolle läheinen tapahtuma.

– “Lähes kolmasosa 3D Talon työntekijöistä on koulutukseltaan muotoilijoita. Uskon, että meistä on tullut yksi merkittävimmistä alan työllistäjistä Itä-Suomessa. Olemme olleet mukana virtuaalitodellisuuden uudessa murroksessa ja kehittäneet nopeasti kehittyvän teknologian mahdollistamia ratkaisuja eri aloille ensimmäisten joukossa koko maailmassa. Työntekijöistämme on kasvanut nuoren virtuaalisen alan ammattilaisia ja tulevaisuuden tekijöitä, jotka voivat olla ylpeitä osaamisestaan. Haluamme olla mukana kehittämässä alaa paikallisesti, ja siksi osallistuminen DWK:hon on meille tärkeä asia”, kertoo Matti-Juhani Pekkanen, projektipäällikkö ja yksi 3D Talon perustajista.

AVOIMET TYÖPAIKAT

Etsimme kasvavaan joukkoomme jatkuvasti hyviä tyyppejä. Kerrothan meille osaamisestasi sähköpostitse rekrytointi@3dtalo.fi, niin olemme sinuun yhteydessä, mikäli sopiva paikka avautuu. Tarjoamme aika ajoin myös harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja.

FAQ

Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Q: Mitä hyötyä VR- ja AR-visualisoinneista on?
  A: VR- ja AR-visualisoinnit päästävät käyttäjän 3D-mallinnuksien ja suunnitelmien sisälle. Kun mittasuhteiden hahmottaminen helpottuu, suunnitelmia voidaan tehdä ja katselmoida tarkemmin kuin perinteisillä menetelmillä. Käynnissä olevaa teknistä harppausta voi verrata siirtymään 2D-piirustuksista 3D-suunnitteluun. Nyt teknologia on riittävän kypsää, että 3D-suunnittelua voidaan tehdä virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden tukemana.
  Q: Mitä etuja virtuaalimalleista on teollisissa tuotekehitysprojekteissa?
  A: Virtuaalitodellisuuden ansiosta tuotteisiin voi tutustua hyvin aidon tuntuisesti jo varhaisessa vaiheessa. Näin käyttökokemuksia voidaan simuloida virtuaalisesti erittäin monipuolisesti. Kun käyttäjät saavat testata tuotetta jo suunnitteluvaiheessa, lopputulos paranee, suunnitteluprosessi nopeutuu ja käyttäjät voivat osallistua tehokkaammin. Säästöt ovat sekä ajallisia että rahallisia. VR-avusteinen käyttäjälähtöinen suunnittelu kannattaa, olemme havainneet sen parantavan muun muassa työturvallisuutta ja työhyvinvointia. Mikäli olet kiinnostunut tuotekehityksestä, -muotoilusta tai suunnittelusta virtuaalimallien avulla, ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää.
  Q: Mikä Design Space on?
  A: Design Space on kehittämämme sovellus, joka tuo virtuaalitodellisuuden saumattomaksi osaksi suunnitteluprosessia.
  Q: Pystyttekö taltioimaan olemassa olevia maastoja, rakenteita tai objekteja?
  A: Kyllä. Korkealaatuisella fotogrammetrialla ja huipputarkalla, värit tallentavalla laserkeilauksella voimme taltioida olemassa olevista kohteista tarkat 3D-mallit, joihin istutamme tarkoituksesta riippuen uutta 3D-aineistoa, luomme animaatioita tai lisäämme interaktioita.
  Q: Mitä laitteita minulla pitää olla, että voin käyttää tuotteitanne ja palveluitanne?
  A: Toimitamme sinulle kaiken mitä virtuaalitodellisuus vaatii, eli tehokkaan tietokoneen, VR-lasit ja -ohjaimet sekä tarvittavat ohjelmistot. Palveluun sisältyy takuu ja huolto, eli asiakkaan näkökulmasta homma toimii plug and play -tyyppisesti. Ohjelmistot voidaan asentaa myös sinun omiin laitteisiin ja järjestelmiin. Älä emmi kysyä apua laitehankinnoissa, ohjeistamme sinua mielellämme.
  Q: Minkälaisesta lähtöaineistosta virtuaalista ja lisättyä todellisuutta voidaan luoda?
  A: Mistä tahansa, jopa paperille lyijykynällä luonnostellusta kuvasta tai ääneen lausutusta ajatuksesta. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Usein asiakkaillamme on jo jonkinlaista 3D-aineistoa valmiina. Tämä nopeuttaa työtämme. Meiltä saat tarvittaessa ohjeistusta siihen, kuinka 3D-aineistoa kannattaa tuottaa, että se on mahdollisimman hyvin VR- ja AR-yhteensopivaa.
  Q: Minulla on 3D-malli, josta haluaisin virtuaalitodellisuutta. Missä formaatissa se pitää toimittaa teille?
  A: Meille käy kaikki yleisimmät 3D-formaatit (esim. .FBX, .OBJ, .IFC, .SDLPRT, .3DS, .STL)
  Q: Minulla olisi tarve isolle ja raskaalle mallille, joka sisältäisi tehtaan linjastoineen ja laitteineen. Riittääkö tietokoneessa teho?
  A: Optimoimme 3D-mallit niin, että kuluttajille suunnatut, grafiikkalaskennaltaan tehokkaat VR-ready tietokoneet riittävät. Tarvittaessa toimitamme asiakkaillemme laitteistot, joissa tehot riittävät vieläkin vaativampaan käyttöön.
  Q: Miten voin esitellä VR-malleja asiakkailleni?
  A: Tapoja on monia. Design Space -ohjelmistomme mahdollistaa virtuaalisen etäistunnon monien käyttäjien välillä. Palaveri voidaan siis pitää virtuaalisesti oikeassa 3D-suunnitteluympäristössä. Käyttäjät voivat kommunikoida puhumalla, piirtämällä, mallintamalla ja siirtelemällä objekteja. Design Spacella voit toisin sanoen suunnitella yhdessä asiakkaasi tai kollegasi kanssa.

  Design Spacessa VR-lasit eivät ole välttämättömyys, vaan käyttäjä voi liikkua ympäristössä myös työpöydältä käsin. Aineistoa voidaan jakaa tarvittaessa myös 360-videona, 360-viewerinä, kuvina ja videoina.

  Q: Voinko tehdä animoituja tai interaktiivisia objekteja Design Spacen avulla?
  A: Luomme animoidut ja interaktiiviset objektit kuten avattavat luukut, työnnettävät kärryt tai tehtaiden prosessianimaatiot erikseen asiakkaan toiveiden mukaan. Ne ovat saatavilla Design Space -ohjelmiston Asset-valikossa aivan kuten mitkä tahansa muutkin objektit.
  Q: Voinko testata asennettavuutta tai huollettavuutta virtuaalitodellisuudessa?
  A: Kyllä. Kun olet ladannut asennettavat tai huollettavat 3D-mallit ja tarvittavien työkalujen 3D-mallit Design Spaceen, voit harjoitella erilaisia työvaiheita.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Language flag English
Language flag Finnish