Esittelyssä Design Space -työkalut

Esittelyssä Design Space -työkalut

Esittelyssä Design Space -työkalut

Ensimmäisen 3D TALO -tuotteen julkaisu lähenee lähenemistään. Edellisessä blogissa kävimme läpi Design Spacen automatiikkaa. Tänään esittelemme sen monipuoliset työkalut. Kuten olettaa saattaa, ne ovat suunniteltu ammattikäyttöön.

“3D Talo tarjoaa kokonaisvaltaisen paketin, jossa virtual reality on tuotu luontevaksi osaksi tuotekehitystä. Monipuolisesta talosta löytyy ammattimaiset muotoilu-, laserkeilaus- ja mekaniikkasuunnittelupalvelut.”

Timo Lipponen

Development Director, R&D, Normet

1. Hand Tool

Tällä keskeisellä työkalulla voit siirtää objekteja, availla luukkuja, vääntää kytkimiä ja painella nappeja. Työkalu on yhtä lailla käytännöllinen isojen ja pienien objektien siirtämisessä, oli siirrettävänä sitten kuorma-auto tai mutteri.

2. Pipe Tool

Mikäli sinun tarvitsee suunnitella putkia, sähköjohtoja tai tartuntakahvoja, on pipe tool ilmeinen valinta. Työkalun alavalikosta voit määrittää, haluatko putkien kulmista teräviä vai pyöreitä.

3. Add Objects

Voit ladata Design Spaceen omia mallejasi. Voit ladata kirjastoon esimerkiksi malleja, joita käytät usein, tai erikokoisia ihmishahmoja, jotta pääset tarkastelemaan käytettävyyttä ja ergonomiaa. Tutut objektit ovat hyviä myös siksi, että niiden avulla hahmotat helpommin suunniteltavan kohteen mittasuhteet.

4. Primitive Modeling

Lisää VR-projektiisi primitiivejä ja editoi niitä. Objektien lisäyksen ja editoinnin aikana on nähtävillä niiden mitat, joten tämä työkalu soveltuu erinomaisesti tilanvarausten tekemiseen ja luonnosteluun.

5. Drawing Tool

3D-piirtämisen avulla voit hahmotella ja tehdä muistiinpanoja kolmiulotteisesti.

6. Measurement Tool

Mittatyökalun “laserin” avulla voit mitata etäisyyksiä ohjaimen kärjestä osoittamaasi objektiin. Painiketta painettaessa pohjassa voit myös mitata etäisyyksiä kahden pisteen väliltä. Ohjaimen viereen jää näkyville viimeisimmät mittauspisteet.

7. Scale

Käyttäjän kokoa muutettaessa voit tarkastella maailmaa erilaisista näkökulmista. Voit pienentää itsesi vaikka muutaman sentin kokoiseksi tarkastellaksesi esimerkiksi kytkimen mekaniikkaa sisältäpäin tai skaalata itsesi suureksi katsellaksesi tehdasaluetta kuin pienoismallia. Lopulta palautat itsesi luonnolliseen kokoon nappia painamalla.

8. Hide

Objektien piilottaminen tapahtuu osoittamalla kohdetta säteellä ja painamalla nappia. Voit esimerkiksi purkaa työkonetta osa osalta tarkastellaksesi sisempiä osia.

9. Screenshot

Virtuaalinen kamera, jolla voi tallentaa kuvia kovalevylle. Käytössä on myös ortograafinen ja viivagrafiikkamoodi sekä akselisnapit, joilla saa tarkkoja kolmitahokuvia malleista.

10. Environment Switcher

Skyboxin valinta ja auringon siirtäminen. Skybox on 360 asteen valokuva, joka on venytetty taivaalle. Tällä työkalulla voi valita toisenlaisen kuvan esiasennetuista vaihtoehdoista skenen ilmapiirin mukaan. Aurinkoa siirtämällä voi tarkastella valaistusta ja varjoja erilaisissa olosuhteissa.

11. Export

Tallenna valitut objektit .OBJ/.FBX -muodossa kovalevylle. Virtuaalitodellisuudessa luodut, muokatut tai siirrellyt objektit voi viedä suunnitteluohjelmistoon puhtaaksipiirtämistä varten.

Pauli Rissanen

3D-mallintaja & AD

pauli@3dtalo.fi

About the author: 3DtaloAdmin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista