3D TALO ESITTELEE VIRTUAALISTA KAUPUNKISUUNNITTELUA DESIGN WEEK KUOPIOSSA

17.4.2018

Virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) ohjelmisto- ja palvelutuotantoon erikoistunut 3D Talo osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kuopiossa 23.–29.4.2018 järjestettävään Design Week Kuopio -tapahtumaan.

3D Talo on mukana tapahtumassa pitämällä virtuaalitodellisuusaiheista työpajaa kauppakeskus Apajan Kohtaamossa 23.–26.4.2018, klo 10.00–14.00. Vierailijoilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan, kuinka virtuaalitodellisuuden työkalut toimivat ja miten virtuaalitodellisuutta voidaan hyödyntää suunnittelussa. Keskiöön on nostettu 3D Talon ajankohtaiset paikallishankkeet, joiden suunnittelussa on hyödynnetty virtuaalitodellisuutta. Esittelyssä ovat mm. VR-mallit Kuopion KYS:n uusista potilashuoneista sekä Kuopion kaupungin tämän hetkisistä Kuopion Portti -rakennushankkeesta sekä Kuopionlahden ja Savilahden aluehankkeesta.

Lisäksi, osana Design Week Kuopio -ohjelmistoa, 3D Talo, Joensuun Tiedepuisto Oy ja Joensuu Games toteuttavat yhteistyönä VR-prototyypin Puijon alueesta. Tavoitteena on mallintaa mahdollisimman realistinen virtuaalimalli Puijon alueesta ja samalla tutkia prototyypin mahdollisia jatkojalostusmahdollisuuksia Kuopion kaupungin ja kaupunkilaisten näkökulmasta. 3D Talon esittelypisteellä Kohtaamossa esitetään live-videokuvaa kehitystiimin työpisteeltä ja prototyypin kehityksen tila päivitetään säännöllisesti verkkoon. Yleisöllä on täten mahdollisuus seurata projektin etenemistä reaaliaikaisesti.

Design Week Kuopio on kuopiolaiselle 3D Talolle läheinen tapahtuma.

“Lähes kolmasosa 3D Talon työntekijöistä on koulutukseltaan muotoilijoita. Uskon, että meistä on tullut yksi merkittävimmistä alan työllistäjistä Itä-Suomessa. Olemme olleet mukana virtuaalitodellisuuden uudessa murroksessa ja kehittäneet nopeasti kehittyvän teknologian mahdollistamia ratkaisuja eri aloille ensimmäisten joukossa koko maailmassa. Työntekijöistämme on kasvanut nuoren virtuaalisen alan ammattilaisia ja tulevaisuuden tekijöitä, jotka voivat olla ylpeitä osaamisestaan. Haluamme olla mukana kehittämässä alaa paikallisesti, ja siksi osallistuminen DWK:hon on meille tärkeä asia”, kertoo Matti-Juhani Pekkanen, projektipäällikkö ja yksi 3D Talon perustajista.