Laajennettu illallinen

26.4.2019

Laajennettu illallinen on Ravintolamestareiden, 3D Talon, Gigantin ja BrainyDay Visualin yhteistyössä järjestämä kokonaisvaltaisuuteen tähtäävä luontokokemus, joka järjestettiin 25.4.2019 ensimmäistä kertaa Kuopion Klubilla ja oli myyty loppuun.

Virtuaalilaseilla kuva, keittiöstä maku, PA järjestelmästä ääni, kosketus ruoasta

Ensimmäiseen koskaan järjestettyyn kattaukseen myytiin Ravintolamestareiden kautta 20 paikkaa hyvin lyhyessä ajassa. Kokit loihtivat viiden ruokalajin käsin syötävän menun, joka sitten nautittiin OculusGo lasit päässä, joista näytettiin kuhunkin ruokalajiin suunniteltua maisemaa 360 kuvana ja videona, jotka kuvattiin ennalta valituista Kuopion alueen luontokohteista. Käytännössä ravintolailta siirrettiin takaisin luontoon. Kaiken kruunasi salin PA järjestelmästä ajettu maisemakohtainen äänimailma, joka vaihteli tuulen huminasta keväisellä kallaveden jäällä aina nuotion ritinään ja puiden huminaan Puijon metsässä auringonlaskua katsellessa.

Todella paljon potentiaalia

Ilta sujui sangen rattoisasti, kun VR lasien tekninen puoli saatiin rullaamaan sujuvasti. Tilan koko ja kattauksiin kulunut aika loivat oman haasteensa lasien rajallisen akkukapasiteetin takia, mutta ongelmista selvittiin ja ilta saatiin maaliin asti asiakkaiden kiitosten saattelemana.

Tulevaisuutta ajatellen Laajennettu illallinen tarjoaa todella paljon potentiaalia ruoan ja visuaalisen tarinankerronnan yhdistämiselle. Kun nyt tutustuttiin lähialueen ympäristöihin ja niiden tarjoamaan makumaailmaan, saman idean voi siirtää esimerkiksi etnisiin ruokiin, jolloin toki kuvaaminen tulee tuomaan lisäkustannuksia. Ensimmäisen kattauksen jälkeen on kuitenkin huomattava, että kysyntää tällaiselle on!

Siellä missä on kysyntää, tulee myös olla tarjontaa.

Jatkoa luvassa

Jatkoa Laajennetulle illalliselle on luvassa ja tästä tullaan tiedottamaan myöhemmin. Yhteistyökumppanimme BrainyDay Visual tuottaa illasta myös videomateriaalia, jonka tulemme jakamaan kaikille teille katseltavaksi.

Kiitokset vielä Ravintolamestareille illan tarjoilusta, Gigantille VR laitteistoista, BrainyDaylle taltioinnista ja asiakkaille heittäytymisestä!