Bauma 2019 - Uusi paalutuskone, mutta mitä muuta?

11.4.2019

Uutisoimme alkuviikosta Bauma 2019 -messun alkamisesta Saksassa ja muun muassa Junttanin uuden paalutuskoneen julkaisusta. Tämän koneen muotoilun lisäksi 3D Talolla on ollut sormensa pelissä myös muissa Junttanin messuilla esittelemissä tuotteissa.

Tavoitteena messujen paras simulaattori

3D Talon ja Junttanin yhteistyö on jatkunut pitkään; noin 2,5 vuotta. Se on melkein koko Talon kirjoitetun historian mittainen yhteistyö, jonka hedelmät ovat nyt nähtävissä ja koettavissa Saksassa maailman suurimmilla kaivos- ja rakennusalan koneita esittelevillä messuilla. Yksi yhteistyön haastavimmista ja samalla palkitsevimmista osa-alueista oli tuottaa simulaattori, joka ei pelkästään toimi moitteettomasti, vaan on samalla Baumassa esillä olevista simulaattoreista paras.

Simulaattori esittely- ja koulutuskäyttöön

Virtuaalitodellisuuden voi myös valjastaa koulutus ja markkinointikäyttöön esimerkiksi simulaattoreilla. Simulaattorit ovat jo vanha keksintö, mutta nykyään VR:n avulla voidaan tuottaa simuloitu ympäristö, jossa voit aidosti kokea olevasi työkoneen puikoissa. Mixed reality -visiiri, stereokamerat, sekä liikealusta tarjoavat immersion ja realistisen kokemuksen.

Lisäbuustin kokemukseen antaa oikean maailman ympäristö ympäristö, joka toteutettiin fotogrammetria -tekniikalla realistiseksi virtuaalimalliksi. Quadrokopterimme skannasi aineiston Kuopion keskustassa, Kaupunginteatterin kupeessa sijaitsevalta työmaalta.

3D Talo toteutti visualisoinnin, Mixed reality-rajapinnan, sekä näyttöintegraatiot kyseiseen simulaattoriin.

”Kuten jo aiemmin totesin, hurja 2,5 vuoden urakka takana ja mukava kuulla, että simulaattori toimii juuri niin kuin pitääkin messuilla. Matka ei ollut helppo, mutta harvoin merkitykselliset asiat ovatkaan. Todella suuret kiitokset Junttanille rohkeudesta hypätä uuden teknologian pariin ja Mevealle, sekä Exertukselle tiiviistä ja toimivasta yhteistyöstä!”

- Pauli Rissanen, Teollinen muotoilija, 3D Talo

Messuilla pääset tutustumaan Junttan:ille, Tecwill:ille ja Metso:lle tuottamiimme ratkaisuihin