Design Space sai uuden odotetun ominaisuuden

Design Space kykenee nyt käsittelemään massiivisia pistepilviaineistoja suoraan kovalevyltä tai verkosta. Kehityksessä on myös tekoälyavusteinen putkimallinnustyökalu.

30.9.2019

Hiljattain valmistuneen pistepilvituen ansiosta Design Spacen hyödyntämismahdollisuudet laajenevat entisestään. Suunnittelijat voivat nyt itse tuoda mittatarkkoja pistepilviä Design Space -ohjelmiston virtuaalitodellisuuteen. Pistepilviaineistoja kerätään esimerkiksi tehdas- ja laitosympäristöistä laserkeilaamalla. Tällä hetkellä tiimimme kehittää myös tekoälyavusteista työkalua putkien mallintamiseen pistepilvidatasta.

Uuden odotetun ominaisuuden myötä Design Spacea voidaan käyttää entistä tehokkaammin suunnitteluvirheiden eliminointiin ja törmäystarkasteluihin. Samalla tehostuvat myös muut käyttötapaukset, kuten Plant 3D -visualisoinnit, pohjapiirustusten suunnittelu, scan-to-BIM mallinnus ja putkien reititys.

Uuden automaation myötä aineistot latautuvat ohjelmistoon automaattisesti napin painaluksella. Tämä tekee skannatun datan käytöstä paljon nopeampaa sekä helpompaa. Enää aineistoja ei tarvitse kolmioida verkkomalliksi laserskannatuista tai fotogrammetrialla tallennetuista lähteistä. Käyttäjä voi itse luoda yhdistelmämalleja erityyppisestä lähtöaineistosta suoraan kovalevyltä tai verkosta.

Alta löydät esimerkkikuvia, joista näet pistepilviaineiston laadun Design Space –ohjelmistossa.