Digitaalisella todellisuudella digitalisaation aiheuttamaa työn murrosta vastaan

22.8.2019

3D Talo on mukana Feeniks-hankkeessa, joka toimii pääkaupunkiseudulla ja on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville 40-55 vuotiaille miehille. Digitalisaatio on muuttanut Suomalaista työtä rajulla kädellä, mutta kaiken voi oppia. Tässä Feeniks-hanke astuu kuvioihin.

Feeniks hanke

Elinikäisestä oppimisesta, työn murroksesta, digiloikasta ja tarvittavista toimenpiteistä puhutaan paljon, mutta toimivista toimenpiteistä vähemmän. Feeniks-hanke on suunnattu pääkaupunkiseutulaisille 40-55 -vuotiaille miehille, jotka ovat jääneet työttömiksi tai ovat työttömyysuhan alaisia digitalisaation, uudelleen järjestelyjen tai konkurssin takia. Hankkeessa kohderyhmän sisältä koulutetaan mentoreita, jotka tukevat toisia samassa elämäntilanteessa olevia miehiä harrastus- ja työyhteisöissä. Miesvaltaisten alojen oppimiskulttuuria ja teknologia-asenteita voidaan muuttaa. Alhaalta ylöspäin.

Seuraava mentorikoulutus järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tarjoamme kahden viikonlopun pituisen maksuttoman koulutuksen, jossa korostuvat coaching -taidot, tarinat miesten kokemista muutoksista, sekä elinikäiseen oppimiseen liittyvät keskeiset valmiudet. Kahdeksanhenkisessä tiimissämme on pitkää kokemusta miestoiminnasta, HR:stä, oppimisen ja LEAN- ajattelun kouluttamisesta sekä työelämän murroksesta. Tavoitteena on lisätä mentorien laaja-alaisuutta ja auttaa heitä tukemaan mm. niin yksittäisiä ryhmäläisiä, kuin toisaalta vielä työskenteleviä henkilöitä ja tiimejä.

Toimintamme pohjaa klassiseen mentorointiin, jossa saman tilanteen kokeneet miehet sparraavat toisiaan. Tämä tapahtuu kuitenkin mentoria kiinnostavan tekemisen, kuten melonnan, robotiikan, videopelien, historian tai vaikka juoksun parissa. Me tarjoamme resurssit harrastamiseen, tarjoamme työnohjauksen ja vastaamme myös viestinnästä, eli ryhmäläisten rekrytointia. Halukkailla mentoreilla on mahdollisuus toimia harrasteryhmien lisäksi myös vuoden 2020 aikana pääkaupunkiseudun yrityksissä oppimismentoreina.

Ohjausryhmässämme on tällä hetkellä mm. Keskon, SAK:n, Aalto Yliopiston, Visman sekä Demos Helsingin edustusta. Feeniks on Veikkauksen rahoittama kolmivuotinen kehittämishanke (2019-2021) ja uudenlainen päänavaus työn murroksen, digitalisaation ja elinikäisen oppimisen haasteisiin. Jos olet kiinnostunut, saat lisätietoja täältä.