Metso Flow Control Oy -
Participatory Virtual Reality

Virtuaalitodellisuus tehdasympäristön laitteiston käyttöönoton ja käyttäjäpalautteen tukena.

Teollisuuden ratkaisut

Virtuaalitodellisuus

Osallistava virtuaalitodellisuus käyttöönoton apuna

Toteutimme Metso Flow Control Oy:lle osallistavan virtuaaliympäristön uuden tuotantoa merkittävästi tehostavan laiteinnovaation katselmointiin. Tavoitteena oli Metson Vantaan tehtaan henkilöstön omatoiminen tutustuttaminen laitteeseen ja sen käyttöön ennen laitteiston fyysistä käyttöönottoa. Tuottamamme virtuaalitodellisuuden sisältö ja havainnollistavat animaatiot toimivat virikkeinä, joiden pohjalta tehtaan henkilöstöltä kerättiin palautetta päätöksenteon tueksi.

”Virtuaaliympäristön suunnittelu yhdessä 3D Talon kanssa sujui erittäin hyvin ja pysyimme toivotussa aikataulussa. Erityisen tyytyväisiä olimme toimituskokonaisuuden hallintaan sekä vielä viimehetkillä toteutettuihin päivityksiin. Esittämämme toiveet laitteen toiminnallisuuden visualisoimiseksi animaatioiden avulla jalostuivat nopeasti haluttuun muotoon. Tuotantoympäristöön sijoitettu VR-demotila sai hyvän vastaanoton ja paljon kiinnostuneita katsojia. Meille oli tärkeää, että kynnys laitteistoon tutustumiseen olisi mahdollisimman matala ja helposti saavutettavissa. Virtuaaliympäristö osoittautui hyväksi ja laadukkaaksi työkaluksi tuote- / tuotannonsuunnittelun tarpeisiin.”

Tommi Liikamaa, Method Planner, Operations & Manufacturing

Osallistavan virtuaaliympäristön tuotannossa hyödynsimme viimeisimpiä menetelmiämme ja teknologioitamme. Ensiksi käänsimme laitteen raskaan suunnittelumallin virtuaalitodellisuuteen sopivaan muotoon ja teksturoimme sen. Toteutimme malliin animaatiot laitteen toiminnallisuudesta ja käytöstä, ja viimeistelimme kokonaisuuden Metson tarpeita vastaavalla käyttöliittymällä.

Lopputulokseen olivat tyytyväisiä niin tilaaja kuin toimittajakin.

Kiinnostuitko virtuaalitodellisuuden hyödyntämisestä omassa suunnittelutyössäsi?

Ota meihin yhteyttä niin kerromme lisää, tai tutustu tarkemmin tarjoamiimme palveluihin.

Ota yhteyttä

Palvelumme