Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tämä on 3D Talo Finland Oy:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 24.05.2018 Viimeisin muutos 28.05.2018

Rekisterinpitäjä

3D Talo Finland Oy

Käsityökatu 43

70100 Kuopio

2772233-7

Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Janne Mikkola

janne.mikkola@3dtalo.fi

+358 44 235 1086

Rekisterin nimi

Yrityksen asiakasrekisteri ja verkkopalvelun käyttäjärekisteri

Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on

  • Henkilön suostumus (dokumentoitu, vapaaehtoinen, yksilöity, tietoinen ja yksiselitteinen)
  • Sopimus, jossa rekisteröity on osapuolena
  • Rekisterinpitäjän oikeutettu etu (esim. asiakassuhde, työsuhde, jäsenyys).
  • Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito asiakkaisiin, asiakassuhteen ylläpito, markkinointi tms.

    Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

    Rekisterin tietosisältö

    Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat: henkilön nimi, asema, yritys/organisaatio, yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite), www-sivustojen osoitteet, verkkoyhteyden IP-osoite, tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot.

    Tietoja säilytetään niin kauan kun laki velvoittaa säilyttämään. Desing Space lisenssien tilaustietoja säilytämme vähintään kaksi (2) vuotta, jonka jälkeen ne anonymisoidaan

    Säännönmukaiset tietolähteet

    Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

    Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

    Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa.

    Rekisterin suojauksen periaatteet

    Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

    Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

    Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

    Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

    Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (“oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

    AVOIMET TYÖPAIKAT

    Etsimme kasvavaan joukkoomme jatkuvasti hyviä tyyppejä. Kerrothan meille osaamisestasi sähköpostitse rekrytointi@3dtalo.fi, niin olemme sinuun yhteydessä, mikäli sopiva paikka avautuu. Tarjoamme aika ajoin myös harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja.

    FAQ

    Usein kysyttyjä kysymyksiä

      Q: Mitä hyötyä VR- ja AR-visualisoinneista on?
      A: VR- ja AR-visualisoinnit päästävät käyttäjän 3D-mallinnuksien ja suunnitelmien sisälle. Kun mittasuhteiden hahmottaminen helpottuu, suunnitelmia voidaan tehdä ja katselmoida tarkemmin kuin perinteisillä menetelmillä. Käynnissä olevaa teknistä harppausta voi verrata siirtymään 2D-piirustuksista 3D-suunnitteluun. Nyt teknologia on riittävän kypsää, että 3D-suunnittelua voidaan tehdä virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden tukemana.
      Q: Mitä etuja virtuaalimalleista on teollisissa tuotekehitysprojekteissa?
      A: Virtuaalitodellisuuden ansiosta tuotteisiin voi tutustua hyvin aidon tuntuisesti jo varhaisessa vaiheessa. Näin käyttökokemuksia voidaan simuloida virtuaalisesti erittäin monipuolisesti. Kun käyttäjät saavat testata tuotetta jo suunnitteluvaiheessa, lopputulos paranee, suunnitteluprosessi nopeutuu ja käyttäjät voivat osallistua tehokkaammin. Säästöt ovat sekä ajallisia että rahallisia. VR-avusteinen käyttäjälähtöinen suunnittelu kannattaa, olemme havainneet sen parantavan muun muassa työturvallisuutta ja työhyvinvointia. Mikäli olet kiinnostunut tuotekehityksestä, -muotoilusta tai suunnittelusta virtuaalimallien avulla, ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää.
      Q: Mikä Design Space on?
      A: Design Space on kehittämämme sovellus, joka tuo virtuaalitodellisuuden saumattomaksi osaksi suunnitteluprosessia.
      Q: Pystyttekö taltioimaan olemassa olevia maastoja, rakenteita tai objekteja?
      A: Kyllä. Korkealaatuisella fotogrammetrialla ja huipputarkalla, värit tallentavalla laserkeilauksella voimme taltioida olemassa olevista kohteista tarkat 3D-mallit, joihin istutamme tarkoituksesta riippuen uutta 3D-aineistoa, luomme animaatioita tai lisäämme interaktioita.
      Q: Mitä laitteita minulla pitää olla, että voin käyttää tuotteitanne ja palveluitanne?
      A: Toimitamme sinulle kaiken mitä virtuaalitodellisuus vaatii, eli tehokkaan tietokoneen, VR-lasit ja -ohjaimet sekä tarvittavat ohjelmistot. Palveluun sisältyy takuu ja huolto, eli asiakkaan näkökulmasta homma toimii plug and play -tyyppisesti. Ohjelmistot voidaan asentaa myös sinun omiin laitteisiin ja järjestelmiin. Älä emmi kysyä apua laitehankinnoissa, ohjeistamme sinua mielellämme.
      Q: Minkälaisesta lähtöaineistosta virtuaalista ja lisättyä todellisuutta voidaan luoda?
      A: Mistä tahansa, jopa paperille lyijykynällä luonnostellusta kuvasta tai ääneen lausutusta ajatuksesta. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Usein asiakkaillamme on jo jonkinlaista 3D-aineistoa valmiina. Tämä nopeuttaa työtämme. Meiltä saat tarvittaessa ohjeistusta siihen, kuinka 3D-aineistoa kannattaa tuottaa, että se on mahdollisimman hyvin VR- ja AR-yhteensopivaa.
      Q: Minulla on 3D-malli, josta haluaisin virtuaalitodellisuutta. Missä formaatissa se pitää toimittaa teille?
      A: Meille käy kaikki yleisimmät 3D-formaatit (esim. .FBX, .OBJ, .IFC, .SDLPRT, .3DS, .STL)
      Q: Minulla olisi tarve isolle ja raskaalle mallille, joka sisältäisi tehtaan linjastoineen ja laitteineen. Riittääkö tietokoneessa teho?
      A: Optimoimme 3D-mallit niin, että kuluttajille suunnatut, grafiikkalaskennaltaan tehokkaat VR-ready tietokoneet riittävät. Tarvittaessa toimitamme asiakkaillemme laitteistot, joissa tehot riittävät vieläkin vaativampaan käyttöön.
      Q: Miten voin esitellä VR-malleja asiakkailleni?
      A: Tapoja on monia. Design Space -ohjelmistomme mahdollistaa virtuaalisen etäistunnon monien käyttäjien välillä. Palaveri voidaan siis pitää virtuaalisesti oikeassa 3D-suunnitteluympäristössä. Käyttäjät voivat kommunikoida puhumalla, piirtämällä, mallintamalla ja siirtelemällä objekteja. Design Spacella voit toisin sanoen suunnitella yhdessä asiakkaasi tai kollegasi kanssa.

      Design Spacessa VR-lasit eivät ole välttämättömyys, vaan käyttäjä voi liikkua ympäristössä myös työpöydältä käsin. Aineistoa voidaan jakaa tarvittaessa myös 360-videona, 360-viewerinä, kuvina ja videoina.

      Q: Voinko tehdä animoituja tai interaktiivisia objekteja Design Spacen avulla?
      A: Luomme animoidut ja interaktiiviset objektit kuten avattavat luukut, työnnettävät kärryt tai tehtaiden prosessianimaatiot erikseen asiakkaan toiveiden mukaan. Ne ovat saatavilla Design Space -ohjelmiston Asset-valikossa aivan kuten mitkä tahansa muutkin objektit.
      Q: Voinko testata asennettavuutta tai huollettavuutta virtuaalitodellisuudessa?
      A: Kyllä. Kun olet ladannut asennettavat tai huollettavat 3D-mallit ja tarvittavien työkalujen 3D-mallit Design Spaceen, voit harjoitella erilaisia työvaiheita.

    YHTEISTYÖKUMPPANIT

    Language flag English
    Language flag Finnish