Sisustussuunnittelun uusi aikakausi

Sisustussuunnittelun uusi aikakausi

Virtuaalitodellisuuden avulla pystytään lennähtämään toiselle puolelle maapalloa tuntemattomiin maisemiin, tai osallistumaan VR-konserttiin omalta kotisohvalta. Kokemus on niin aidontuntuinen, että saattaa unohtua, missä sitä fyysisesti seisoikaan.

Viime vuosina moni ala on ottanut huiman harppauksen virtuaalitodellisuuden myötä. Kuitenkin sisustussuunnitteluprosessi on pysynyt melko samana vuosikymmeniä. Vaikka suunnitteluohjelmat kehittyvät jatkuvasti, tähänkin päivään mennessä vaivalla tehdystä 3D-mallinnetuista tiloista saadaan ulos 2D-materiaalia kuvien muodossa.

Sisustusasiakkaalle piirustusten lukeminen saattaa olla haastavaa, ja usein lopputulos pitää ainakin osittain kuvitella. 2D-piirustuksista ei välity esimerkiksi tilan ja kalusteiden mittasuhteet ja eri materiaalien tuntu. Remontin valmistuttua lopputulos saattaa olla yllätys.

3D Talo on ottanut haasteen vastaan, ja lähtenyt kehittämään uudenlaista sisustussuunnittelupalvelua, jossa hyödynnetään virtuaalitodellisuutta. Tarkoitus on tuoda sisustussuunnittelu nykyaikaan ja tarjota kuluttajille elämyksellistä palvelua, jossa asiakas pääsee mukaan suunnitteluprosessiin.

Virtuaalitodellisuudessa kaluste- ja materiaalitestauksia on helppo tehdä, ja valintojen vaikutuksen näkee heti suhteessa muuhun tilaan. Virtuaalitodellisuudessa voit esimerkiksi kokeilla, miltä haaveilemasi arvokas sohva näyttää ja tuntuu olohuoneessasi, ja saada 100-prosenttisen varmuuden tuotteen sopivuudesta juuri sinulle.

Tulevaisuudessa sisustuussuunnittelu ei vaadi suunnittelijan tapaamista välttämättä ollenkaan. Kun virtuaalitodellisuuslaitteet yleistyvät kotitalouksissa, tilan muokkaamisen voi hoitaa kotoa käsin. Suunnittelijaan voi olla virtuaalitodellisuuden avulla etäyhteydessä vaikka toiselta puolelta maapalloa.

VR-sisustussuunnittelun hyödyt korostuvat varsinkin uudisrakentamisessa. Sisustussuunnitelman materiaali- ja kalustevalintoineen voi tehdä valmiiksi, vaikka taloa tai asuntoa ei olisi vielä olemassakaan. Näin oikeanlaiset valinnat pystytään ottamaan huomioon jo rakennusvaiheessa, ja hyvä lopputulos on taattu.

Jenna Perälä

Sisustusarkkitehti

jenna@3dtalo.fi

About the author: 3DtaloAdmin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista