Kalustoesittely, osa 4

Aleksi Savolainen – Koodari, e-urheilija ja tekninen tuki15.7.2019

Tällä vauhdilla olemme käyneet koko henkilöstön läpi vuonna 2022, mutta ei se mitään, sillä tarinat rakentuvat ajan kanssa.

Siirrytään seuraavaan kohteeseen. Tällä erää esittelemme Aleksi ”Allu” Savolaisen. Allu on huomattavasti alle 30 -vuotias Design Spacen teknisen tuen parissa hääräävä koodari

Aleksi Savolainen, 3D Talo

Aleksi Savolainen, Ohjelmoija

3D Talolle Aleksi on päätynyt hyvin tuttua polkua. Hän on tuntenut talon teknologiapäällikkönä toimivan JP Hakoluodon jo polvenkorkuisesta päiväkotilaisesta alkaen. Itkonniemen kasvatit pitävät yhtä ja myöhemmin Allu päätyikin opintojensa takia harjoitteluun Caffeine Overdoselle, joka fuusioitui myöhemmin yhdessä muiden yhtiöiden kanssa 3D Taloksi.

”Käytännössä olen 3D Talon asiakaspalvelu”

Aleksi on yksi 3D Talon moniosaajista ja työnkuva on rakentunut ajan myötä. Pääsääntöisesti hänen päivänsä rakentuvat asiakasprojektien parissa koodaten, mutta sivutyönä hän toimii Design Space ohjelmiston teknisenä tukena. Koodaamisen ja aspana toimimisen lisäksi Allu kouluttaa Design Spacen käyttöä 3D Talon asiakkaille.

”Istumatyö on siitä haastavaa, että ranka rapistuu”

Työpäivät Aleksilla menevät melko lailla istuen paikallaan ruutua tuijottaen ja ongelmia ratkoen. Tämän vuoksi Allu harrastaa vapaa-ajallaan aktiivisesti urheilua perinteisessä ja e-muodossa. Talvet hänellä kuluu punttisalilla rautaa kurmoottaen ja kesät menevät frisbeegolfin parissa. Allu rankkaakin itsensä 3D Talon top 2 parhaisiin frisbeegolf pelaajiin. Allun mielestä asian tiimoilta tulisi järjestää turnaus ja selvittää asia lopullisesti. E-urheilun puolella Allun nimimerkki ”Phändä” herättää kunnioitusta Rocket Leaguessa.

Tässä siis Aleksi Savolainen. 3D Talon tukiranka ja ensimmäinen puolustus teknisiä ongelmia vastaan.

”Rohkea nopan syö” - Allu