Kalustoesittely, osa 3

Timo Hiltunen, Myyjä ja todellisuuden tutkija2.7.2019

Roudataan esille seuraava työkone. Esittelyssä tänään myyntikonfiguraattori, mallia Timo Hiltunen.

Timo on iältään yhtä vanha, kuin Suomen ensimmäinen MM-jääkiekon maailmanmestaruus. -95 never forget! Hänet on kasattu ylä-savon keskiössä, Lapinlahdella, josta hän on hakeutunut opintojen perässä Kuopioon.

Timo Hiltunen, 3D Talo

Timo Hiltunen, Myyjä

Mikä sinä olet Timo?

Olen Timo. 24 vuotias myyntiukko Kuopiosta. Opiskelen Savonialla BBA tutkintoa ja valmistun tulevana jouluna. Toivottavasti. Vapaa-aikani kulutan kitaran varressa, pelaan pleikkarilla APEXia ja hoidan parisuhdetta, siinä satunnaisesti onnistuen. Haluaisin määrittää todellisuuden rajoja, mikä yhdistyy hyvin työhöni XR-teknologioiden edelläkävijänä profiloituvassa 3D Talossa. Olen siis hyvinkin tavallinen 24 vuotias nuori mies!

BBA, eli Bachelor of business administration. Miten tutkintosi linkittyy työhösi?

Tutkinto on hyvin yleismaallisesti yrityselämään valmistava, erityisesti hallinnolliselle puolelle. Pohjimmiltani olen kuitenkin myyjä ja opinnäytetyönäni teenkin vientistrategiaa nimenomaan 3D Talolle. Opinnoissani olen keskittynyt kansainväliseen aspektiin ja koenkin, että 3D Talolla on mahdollisuus murtautua näille markkinoille, erityisesti Saksaan.

Miten polkusi johti sinut 3D Talolle?

Itseasiassa vahingossa. Jokunen vuosi sitten aloitin silloisella Caffeine Overdosella harjoittelijana. Harjoittelun jälkeen jäin Cafolle hommiin tehden satunnaisia tunteja myynnin ja markkinoinnin parissa opintojeni ohella. Aikaa kului ja tapahtui paljon puhuttu mergeri, jolloin Cafosta ja muut silloiset yritykset yhdistyivät 3D Taloksi, tempaisten minut palkkalistoille ja titteliksi vakiintui myyjä. Hauska ajatella, etten ollut tuolloin tehnyt ollenkaan myyntiä tässä mittakaavassa, saati ratkaisumyyntiä. Tekemällä oppii!

Mitä mieltä olet työskentelystä 3D Talolla?

Täällä viihtyy hyvin. Ei pelkästään erinomaisen työilmapiirin ja huikeiden kevätjuhlien takia, vaan myös siksi, että ala menee eteenpäin kuin Pendolino. Teknologiat ja käytännöt kehittyvät ja vakiintuvat vain, jotta voit huomata jotain uutta tapahtuvan heti seuraavassa hetkessä. Tämä on jatkuvaa uuden oppimista ja itsensä kehittämistä markkinoiden mukana.

Työilmapiiriin palatakseni: 3D Talo on vielä pienehkö ja notkeasti sopeutuva yritys, jonka tekemisessä näkyy rentous ja kova ammattitaito. Nämä ominaisuudet sopivat minulle paremmin kuin hyvin.

Mitä terveisiä lähetät ruudun toiselle puolen?

Ostakaa VR:ää!