Käytössämme alan uusin huipputeknologia

Valjastamme kaikkein uusimman teknologian työkaluksemme

Ratkaisu ongelmaasi voi olla jo täällä

Virtuaalitodellisuus

VR, eli mallinnettu ja simuloitu todellisuus herättää suunnitelmasi kaikkine yksityiskohtineen eloon. Viemme niin todelliset kohteesi, kuin villeimmätkin kuvitteelliset maailmat interaktiiviseen todellisuuteen kaikkine rakenteineen ja ympäristöineen. Virtuaalitodellisuuden avulla herätämme suunnitelmasi eloon ja sovellamme näitä mitä luovimpiin käyttötarkoituksiin.

  Kolmiulotteinen todellisen mittakaavan simulaatio

  Realistinen ja liikkeitäsi seuraava interaktio

  Kokonaisvaltainen audiovisuaalinen kokemus

“Olin alunperin skeptinen VR-teknikkaa kohtaan, mutta nyt siitä on tullut 3D Talon myötä kiinteä osa tuotekehitystämme. VR tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon myös muun muassa simulaattoreihin ja markkinointiin.”

Markku Penttinen, Junttan – Kehitysjohtaja

Lisätty todellisuus

Lisätyn todellisuuden (Augmented Reality, AR) myötä lisäät aitoihin ympäristöihin mitä mielikuvituksellisinta informaatiota. Teknologian myötä tehostat todellisuuttasi näyttölaitteen välityksellä tarkasteltavin elementein. Lisätyn todellisuuden myötä kykenet nyt täydentämään todellista kohdettasi esimerkiksi vaihtoehtoisin kokonaisuuksin, tarkentavalla informaatiolla, tai vaikkapa suunnittelemillasi tuotteilla.

  Näyttölaitteiden kautta tarkasteltava lisätty todellisuus

  Tarran tai merkin tunnistava paikannus

  Ympäröivän tilan geometriaan kohdistuva kokonaisuus

  Animoitavat audiovisuaaliset elementit

Todellisuuskaappaus

(Reality Capture, RC) tarkoittaa mitä erilaisimpien ympäristöjen, tilojen ja esineiden digitalisoimista 3D-malleiksi ja materiaaleiksi. Me 3D Talolla toteutamme laserkeilausta niin maasta, kuin ilmastakin käsin fotogrammetrian ja 360 asteisen kuvauksen muodossa

  Etäisyys mittaukseen perustuva tarkka laserkeilaus taltioi kohteen pistepilvimalliksi

  Ympäristöjen valokuvapohjainen mittaus kolmiulotteisiksi malleiksi fotogrammetrialla

  Todellisuutta vastaavat ja kevyet näkymät 360 asteisina kuvina ja videoina

Laserkeilaus

Laserkeilaus on ylivoimainen 3D-skannausmenetelmä. Käyttämämme FARO S120 -laserkeilain mittaa mittatarkasti jopa miljoona pistettä sekunnissa, taltioiden ympäröivän tilansa sekunneissa. Tätä tuotettua pistepilvidataa voimme jälleen käsitellä monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin, kuten osaksi virtuaalitodellisuuden ympäristöjä.

Fotogrammetria

Fotogrammetrialla taltioimme erillaiset ympäristöt ja materiaalit digitaalisten kuvien avulla kolmiulotteisiksi malleiksi. Hyödynnämme tätä materiaalia esimerkiksi rakennushankkeiden todellisten ympäristöjen visualisoinnissa virtuaalitodellisuuteen.

Lue toteuttamistamme ratkaisuista

Tutustu referensseihimme

AVOIMET TYÖPAIKAT

Etsimme kasvavaan joukkoomme jatkuvasti hyviä tyyppejä. Kerrothan meille osaamisestasi sähköpostitse rekrytointi@3dtalo.fi, niin olemme sinuun yhteydessä, mikäli sopiva paikka avautuu. Tarjoamme aika ajoin myös harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja.

FAQ

Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Q: Mitä hyötyä VR- ja AR-visualisoinneista on?
  A: VR- ja AR-visualisoinnit päästävät käyttäjän 3D-mallinnuksien ja suunnitelmien sisälle. Kun mittasuhteiden hahmottaminen helpottuu, suunnitelmia voidaan tehdä ja katselmoida tarkemmin kuin perinteisillä menetelmillä. Käynnissä olevaa teknistä harppausta voi verrata siirtymään 2D-piirustuksista 3D-suunnitteluun. Nyt teknologia on riittävän kypsää, että 3D-suunnittelua voidaan tehdä virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden tukemana.
  Q: Mitä etuja virtuaalimalleista on teollisissa tuotekehitysprojekteissa?
  A: Virtuaalitodellisuuden ansiosta tuotteisiin voi tutustua hyvin aidon tuntuisesti jo varhaisessa vaiheessa. Näin käyttökokemuksia voidaan simuloida virtuaalisesti erittäin monipuolisesti. Kun käyttäjät saavat testata tuotetta jo suunnitteluvaiheessa, lopputulos paranee, suunnitteluprosessi nopeutuu ja käyttäjät voivat osallistua tehokkaammin. Säästöt ovat sekä ajallisia että rahallisia. VR-avusteinen käyttäjälähtöinen suunnittelu kannattaa, olemme havainneet sen parantavan muun muassa työturvallisuutta ja työhyvinvointia. Mikäli olet kiinnostunut tuotekehityksestä, -muotoilusta tai suunnittelusta virtuaalimallien avulla, ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää.
  Q: Mikä Design Space on?
  A: Design Space on kehittämämme sovellus, joka tuo virtuaalitodellisuuden saumattomaksi osaksi suunnitteluprosessia.
  Q: Pystyttekö taltioimaan olemassa olevia maastoja, rakenteita tai objekteja?
  A: Kyllä. Korkealaatuisella fotogrammetrialla ja huipputarkalla, värit tallentavalla laserkeilauksella voimme taltioida olemassa olevista kohteista tarkat 3D-mallit, joihin istutamme tarkoituksesta riippuen uutta 3D-aineistoa, luomme animaatioita tai lisäämme interaktioita.
  Q: Mitä laitteita minulla pitää olla, että voin käyttää tuotteitanne ja palveluitanne?
  A: Toimitamme sinulle kaiken mitä virtuaalitodellisuus vaatii, eli tehokkaan tietokoneen, VR-lasit ja -ohjaimet sekä tarvittavat ohjelmistot. Palveluun sisältyy takuu ja huolto, eli asiakkaan näkökulmasta homma toimii plug and play -tyyppisesti. Ohjelmistot voidaan asentaa myös sinun omiin laitteisiin ja järjestelmiin. Älä emmi kysyä apua laitehankinnoissa, ohjeistamme sinua mielellämme.
  Q: Minkälaisesta lähtöaineistosta virtuaalista ja lisättyä todellisuutta voidaan luoda?
  A: Mistä tahansa, jopa paperille lyijykynällä luonnostellusta kuvasta tai ääneen lausutusta ajatuksesta. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Usein asiakkaillamme on jo jonkinlaista 3D-aineistoa valmiina. Tämä nopeuttaa työtämme. Meiltä saat tarvittaessa ohjeistusta siihen, kuinka 3D-aineistoa kannattaa tuottaa, että se on mahdollisimman hyvin VR- ja AR-yhteensopivaa.
  Q: Minulla on 3D-malli, josta haluaisin virtuaalitodellisuutta. Missä formaatissa se pitää toimittaa teille?
  A: Meille käy kaikki yleisimmät 3D-formaatit (esim. .FBX, .OBJ, .IFC, .SDLPRT, .3DS, .STL)
  Q: Minulla olisi tarve isolle ja raskaalle mallille, joka sisältäisi tehtaan linjastoineen ja laitteineen. Riittääkö tietokoneessa teho?
  A: Optimoimme 3D-mallit niin, että kuluttajille suunnatut, grafiikkalaskennaltaan tehokkaat VR-ready tietokoneet riittävät. Tarvittaessa toimitamme asiakkaillemme laitteistot, joissa tehot riittävät vieläkin vaativampaan käyttöön.
  Q: Miten voin esitellä VR-malleja asiakkailleni?
  A: Tapoja on monia. Design Space -ohjelmistomme mahdollistaa virtuaalisen etäistunnon monien käyttäjien välillä. Palaveri voidaan siis pitää virtuaalisesti oikeassa 3D-suunnitteluympäristössä. Käyttäjät voivat kommunikoida puhumalla, piirtämällä, mallintamalla ja siirtelemällä objekteja. Design Spacella voit toisin sanoen suunnitella yhdessä asiakkaasi tai kollegasi kanssa.

  Design Spacessa VR-lasit eivät ole välttämättömyys, vaan käyttäjä voi liikkua ympäristössä myös työpöydältä käsin. Aineistoa voidaan jakaa tarvittaessa myös 360-videona, 360-viewerinä, kuvina ja videoina.

  Q: Voinko tehdä animoituja tai interaktiivisia objekteja Design Spacen avulla?
  A: Luomme animoidut ja interaktiiviset objektit kuten avattavat luukut, työnnettävät kärryt tai tehtaiden prosessianimaatiot erikseen asiakkaan toiveiden mukaan. Ne ovat saatavilla Design Space -ohjelmiston Asset-valikossa aivan kuten mitkä tahansa muutkin objektit.
  Q: Voinko testata asennettavuutta tai huollettavuutta virtuaalitodellisuudessa?
  A: Kyllä. Kun olet ladannut asennettavat tai huollettavat 3D-mallit ja tarvittavien työkalujen 3D-mallit Design Spaceen, voit harjoitella erilaisia työvaiheita.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Language flag English
Language flag Finnish
Language flag English
Language flag Finnish