Vuosi takana – 3D Talon historia

VUOSI TAKANA

Vuosien 2015 ja 2016 taitteessa Kuopiossa alkoi kehittyä erittäin korkeatasoinen virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden osaaminen.

Lujuuslaskentaa ja mekaniikkasuunnittelua tekevä insinööritoimisto SolidComp kiinnostui suunnitteluaineiston visualisoinnista virtuaalitodellisuudessa, ja hakeutui yhteistyöhön peli- ja ohjelmistotalo Caffeine Overdosen kanssa. Samaan aikaan visualisointia, teollista muotoilua ja 3D-tulostusta tekevä Muotoilutoimisto Rissanen & Pekkanen innostui virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista rakennusteollisuudessa, ja lähestyi VR-pelifirma Refine Realitya.

Polut yhdistyivät kevättalvella Pohjois-Savon Kasvu Openissa, jossa nämä neljä olivat esittelemässä VR-sovelluksiaan. Yhteinen synergia kävi pian ilmi. Kilpailemisen sijaan yritykset päättivät keskittää ammattitaitonsa ja siirtyä saman katon alle. Ei mennyt kauaa, kun 3D Talon harjakaisia vietettiin kesäkuussa. Syksyllä kiinnostuivat rahoittajat.

3D Talon henkilöstö vuoden 2017 kevätjuhlissa

Tehtävänämme on virtuaalitodellisuusteknologian avulla tuottaa asiakkaillemme säästöjä, tehokkuutta ja lisäarvoa. Siksi teemme jatkuvasti tutkimustyötä siitä, miten eri alojen prosesseja voidaan kehittää, ja millaiset ratkaisut olisivat parhaita mahdollisia. Ensimmäiset selvitystyöhön ja asiantuntijakokemukseen perustuvat 3D Talo -tuotteet lanseeraamme syksyllä.

Olemme suunnanneet kohti tavoitteitamme rakentamalla 3D Taloa sen taustayritysten valamalle perustalle. Väkeä on palkattu lisää, uusia tiimejä on syntynyt sekä vanhat ovat kasvaneet. Ohjelmistotuotanto, 3D-mallinnus, taideosasto ja reality capture ovat saaneet rinnalleen myynnin ja markkinoinnin. Seinät ovat avartuneet osoitteenmuutoksen myötä.

Nyt olemme Suomen laaja-alaisin virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden ohjelmisto- ja palvelutuottaja. Teemme yhteistyötä muun muassa rakennusteollisuuden, raskasteollisuuden ja markkinoinnin parissa. Kokemuksemme ja monipuolisen ammattiosaamisemme ansiosta olemme onnistuneet tuottamaan mullistavia ratkaisuja esimerkiksi suunnitteluun, koulutukseen ja kuntoutukseen.

Ensimmäinen vuotemme näyttää varsin tapahtumarikkaalta. Draaman kaaren mukaisesti Kuopiossa toukokuussa pidetty Pohjois-Savon Kasvu Open toimi jälleen näyttämönä. Jos viime kerralla ideat olivat vasta idullaan, nyt veimme yhteisponnistuksella ykkössijan 36 hakijan joukosta. Kesä alkoi mitä mieleenpainuvimmalla tavalla.

Yrittäjähenkisyys on kantanut hedelmää. Tästä on hyvä jatkaa.

Lue referenssisivultamme, mitä me käytännössä teemme!

Tuomas Hirvonen

Myynti- ja tiedotusvastaava

tuomas.hirvonen@3dtalo.fi

About the author: 3DtaloAdmin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista